Ασπασία Οικονόμου

Ασπασία ΟικονόμουΗ Ασπασία Οικονόμου, εισηγήτρια των σεμιναρίων, είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ανωτέρας Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων, κάτοχος Master in Education του Πανεπιστημίου Victoria University of Manchester και Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος Αθηνών, ως Καθηγήτρια στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως καθηγήτρια  στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (ΑΣΕΤΕΜ / ΠΑΤΕΣ), ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας του κλάδου Νομικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ) του Υπουργείου Εργασίας (2003) με σημαντική εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Από το 2002, εργάστηκε ως αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στους παραπάνω φορείς, ασχολήθηκε κυρίως με τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και τα σχολικά βιβλία της Πολιτικής παιδείας,  ήταν  υπεύθυνη Υποέργων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Δ/θμιας σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διδασκαλία της στο σχολείο και μέλος Ομάδας έργου για την Αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων της χώρας. Σήμερα υπηρετεί με απόσπαση ως μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις:

Μάραντος, Π. Οικονόμου, Α., «Ο ενεργός πολίτης, προϋπόθεση αειφορίας. Τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών των μαθημάτων πολιτικής παιδείας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση», Τόμος Πρακτικών του Δεύτερου Νοτιο-Ευρωπαϊκού και Μεσογειακού Συνεδρίου για την Πολιτειότητα, Ταυτότητα και τον Πολιτισμό του CICE/CICEA, 2009.
Παξινός, Ι - Οικονόμου Α.- Ξανθοπούλου Ε.,  «Το ψυχολογικό κλίμα της σχολικής τάξης. Απόψεις μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων»,  Τόμος Πρακτικών του Πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου Επιστημών Εκπαίδευσης, 2010.

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet

Κλεομένους 22A, 10675
Αθήνα

Τηλ: +30 210 7220508
Fax: +30 210 3617711
E-mail: jmcenter-athenspspa.uoa.gr